Amerikaanse ginseng slices

 

 

Inleiding

 

De gedroogde ginseng wortels zijn over het algemeen kei hard. Door de wortels beperkt te verwarmen in een oven of een magnetron worden ze zachter. Hierdoor kunnen ze in warme toestand gesneden worden. De werkzame bestanddelen van de ginseng wortels (=ginsenosiden) zijn goed hittebestendig en gaan daarom tijdens de verwarming niet verloren.

 

Na het snijden worden poeder en kleinere stukjes uit de schijfjes gezeefd. Uit de grotere schijfjes worden handmatig de visueel en qua kleur afwijkende schijfjes gesorteerd en als 2e keus bestempeld.

De 1e keus schijfjes hebben een diameter van circa 0,5 - 2,0 cm met een dikte van circa 0,5 tot 2,5 mm. Opvallend effect is dat de schijfjes na 5-10 minuten weken in water circa 2x zo groot worden; ongeveer de oorspronkelijke dikte van de verse wortel.

 

 

Product

 

 

American ginseng Slices

Product code: 
SLnn-100

Samenstelling:

Licht bruin/geel kleurige schijfjes van de Amerikaanse ginseng hoofdwortels (rustgevende soort). Geen toevoegingen. Kunnen zo gegeten worden of gemakkelijk thee van gezet worden. De smaak typering is bitter zoet.

Inhoud doosje: 100 gram  

 

 

Prijs:

€ 28,00 per doosje inclusief BTW en verzendkosten.

 

Genoemde prijzen gelden voor afname van 1 eenheid. Bij afname van 2 tot en met 6 eenheden tegelijk zullen we voor elk product meer, automatisch € 1,00 per product in mindering brengen. Bij een bestelling van bijvoorbeeld 6 doosjes slices betaald u aldus maar €23,00 per doosje.                                                                                                 

Dosering:

Dagelijks 1 tot 2 gram schijfjes opeten. Indien van de ginseng slices thee gezet wordt en de schijfjes zelf niet geconsumeerd worden, dan is het aan te bevelen om dagelijks 2-4 gram te gebruiken. Kinderen halve dosering en onder toezicht.

Bij aanvang van het gebruik bij voorkeur de eerste weken de hoogste dosering nemen en daarna naar eigen welbevinden.

 

Verklaring:
De gebruikte ginseng is allergenen vrij volgens ALBA-lijst, maar kunnen tengevolge van het productie proces mogelijk toch sporen van allergenen bevatten.

 

N.B. Dit product is een voedingssupplement en mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding gebruikt worden.

 

 

Contra-indicaties

  • Amerikaanse Ginseng wordt algemeen als veilig beschouwd, is niet giftig en kent geen onomkeerbare schadelijke bijwerkingen;
  • Voor een operatie is het aan te raden om bij uw anesthesist melding te maken van het gebruik van Amerikaanse Ginseng;
  • Bij voorkeur niet zonder toezicht van een arts innemen als ook bloedverdunners worden gebruikt;
  • Amerikaanse Ginseng beter niet innemen bij een (te) lage bloeddruk;
  • Een flinke overdoses gedurende een lange(re) periode ingenomen kan leiden tot het zogenaamde Ginseng Abuse Syndrome. De symptomen hiervan kunnen zijn: slapeloosheid, hoge bloeddruk, lichte depressie, gespannen spieren en vochtophoping.

 

Foto: Ginseng perceel met houten “schaduw-panelen” zoals die vroeger in Canada gebruikt werden om ervoor te zorgen dat de ginseng planten voldoende schaduw kregen. 

 

 

 

 

 

Ginseng capsules
Ginseng Slices
Ginseng Zalf